Členská schůze 2023

12.10.2023 09:52

Zápis

ze schůze zahrádkářů dne 7. 10. 2023


 

Účast: 12 členů

Zapisovatelka: M. Rážová

Skrutátoři: pí. Bláhová a pí. Prokopová


 

  1. Předseda pan Leška informoval o důvodech zvýšení poplatku zahrádkářům ze 150,- Kč na 300,- Kč od roku 2024.

Odsouhlaseno všemi účastníky.

  1. Diskuse:

Hlavním bodem diskuse byla stále nevyřešená problematika neupravených cest po zavedení kanalizace. Cesty nebyly dle slibů obce dány do původního stavu a na časté intervence na obci se tato k problematice těchto cest nestaví se zájmem o vyřešení problému. Několika žádostem o nahlédnutí do stavebního deníku nebylo obcí vyhověno. Je s podivem, že o úpravu cest nemají zájem ani ti zastupitelé, kteří v lokalitě také bydlí a tuto problematiku znají (asi jim stav cest vyhovuje).

Pí. Woltrová žádá, aby značka „Zákaz vjezdu koni, která je umístěna poblíž jejich pozemku byla posunuta z důvodu možnosti najetí vozidel na jejich plot při vyjíždění ze zatáčky a vyhýbání se značce.

Pí. Bláhová vznesla dotaz zda by nebylo možné upravit cestu, kterou se vchází do lesoparku kde je prudký sráz a z důvodu jejího pohybu na vozíčku je pro ni sjezd nebezpečný. Jelikož pozemek je soukromý (p. Zatloukala) pokusíme se s ním dohodnout.

Dále se řešil důvod zamezení průchodu cesty do lesa v ulici Pod mezí – opět je soukromá a majitel tak zahradil cestu sám.

Z důvodu prověšení telekomunikačních kabelů na dřevěných sloupech, které vedou lokalitou ZK je nutno oslovit telekomunikace o opravu a nebo zrušení. Hrozí nebezpečí spadnutí jak sloupů tak drátů. Měla by zajistit obec ??

Bylo dohodnuto, že upozorníme obec, která má v pronájmu naše hřiště, že ve smlouvě o pronájmu je uvedeno, že se obec bude o pozemek starat tj. sekat trávu, sbírat odpadky. Toto bylo pár let dodrženo, ale nyní je hřiště neupravené a zanedbané.

Zajištění a zřízení značek na ZK „Obytná oblast“ – možnosti zjistí pan Hvojník.

  1. Přednesení revizní zprávy ke dni 30.9.2023 – pí Drahošová

Pokladna s 9.302,- Kč byla zrušena a částka byla převedena na účet, kde je nyní 83.964,- Kč. Vznikla diskuse jak prostředky účelně využít. Návrhy je možno posílat na webové stránky.

Částka na běžném účtu vodařů: počáteční stav byl 678.731,- Kč po vyplacení přeplatkům těm kteří se na jaře ozvali s potvrzením platnosti č. účtu je nyní zůstatek 351.535,- Kč.


 


 

Předseda: K. Leška Tajemník: L. Dudlíček